23 Jan 2009

DinnER

anak dara aku sorang ni kl nk amik gmbr dia mcm2 mimik muka dia ...


muka puas hati...

Semalam aku mls nk masak.. almaklumlah baru dpt gaji kan.. terus kemalasan dtg melanda.. lgpun xde benda pun dlm fridge.. alasan...lepas maghrib, aku ajak asben aku g makan kt Din TomYam area Desa COalfield.. best Juga.. lupa lak niat asal nk mkn ikan bakar.. tp ikan nyer tinggal siapkap jer.. so layan jer apa yg ada.. mkn kt c2 blh thn bestnyer... tmpt pn bersih & cepat siap.. siap promote tu.. abis jer mkn, kitaorg pn blk la .. perut dh kenyang.. mls nk jln.. esok nk keje lg.. blk umah layan citer rona roni.. citer ni last2 dh jadi cam tah hapa2 tah aku tengok.. cam melalut sikit.. sape la yg buat skrip citer ni.. pastu terus continue ngn citer kasut tumit tinggi.. br 1st episod.. buat masa ni mcm x berapa nk minat.. tengok la lg 2,3 episod coz pelakon dia ni best2 juga...

view di Din Tom Yam, gambor x clear

JumPa sapa Tu???

weekend lps aku g JJ kt Bukit Raja, biasa ler.. bukan reti nak duk kt umah..sajer window2 shopping.. gaji pn x kuar lg... asben aku ikut jer.. lgpun dia br blk outstation lama, so amik le hati bini dia ni.. masa aku tengah dok tengok2 sandle crocodile, kebetulan lak aku ternampak seseorg yg ku rasa mcm familiar.. tp dimana yer??? aku nmpk asben & anak dia.. cupp.. terus teringkatkan seseorang kt FP.. tp dimana tn yg empunya fp tu..aku pn melilau la juga mencari beliau coz teringin juga nak tengok secara live.. selalu borak through fp jer.. bila ternmpk jer dia.. terus aku g tegur dgn harapan betul la dia.. berdebar juga ni.. coz dia kecik bebenor org nyer, mula nye bila dia x ingat aku.. rasa frust juga..he.he..coz almaklumlah kita x active5.. tp bila sebut mak mimi.. baru dia ingat.. tp cayalah akak kemana2 aja bawa kamera .. patutla fp akak sentiasa terupdate jer... dh jumpa tu lepas2 ni.. jgn la malu2 nak tegur yer... tp x smpt nk gandingkan mimi ngan farah coz mimi dh hilang bersama ayahnyer... tengok la muka aku yg agak sememeh sikit.. malu lak...
akak, tumpang gambar akak sekali yer.. coz ini jer yg ada pun.. x smpt nk suh snap pakai kita nyer kamera..

19 Jan 2009

AJL 23

smlm confirm ramai yg tengok AJL kan.. ye la setahun sekali tu .. rugi kl x layan..dlm kul 8.50 dh siap solat, makan semua... so blh la aku tengok dgn tenang.. he..he.he.. smpi begitu sekali.. so far thn ni nyer result mmg puas hati la.. dh mmg agak la dia nyer keputusan so xde la terasa kuciwa... cuma kategori etnik kreatif tu mcm x puas hati sgt la ... aku rasa lg yg 2 lg tu lg sedap dari farawahida... bg pendapat aku la...
congrate la buat Pakcik Usin... kira org dh nmpak keupayaan band2 mcm diaorg ni.. tp x dinafikan lgu diaorg mmg ada aura sendiri.. tambah diaorg nyanyi semalam dgn penuh tenaga.. & nmpk sgt diaorg terkezut bila diumumkan sbg juara lg... faizal ok gak.. lagu sedap cuma aku x puas hati dgn penampilan dia,,. suka sgt letak celak kt mata.. he.he.. dh mcm apa tah aku tengok.. tp sebab lagu dia best.. aku suka juga la... so mcm mana korang nyer teka - teki... betul x tekaannyer...
overall smlm mmg best la.. ally, faizal & cheryll pun best.. kira gila2 jer diaorg & dgn slumber nyer kutuk2 org.. pastu ckp pn spotan jer... kira mantap la gandingan diaorg...

16 Jan 2009

SURPRISE!!!!!!!!

Bila la aku nk dgr words ni yer dr asben aku..tp risau juga aku kot2 tetiba jer dia buat surprise ..takut aku lak yg x leh terima surprise tu nanti.. terkezut... confirm ada maksud tersirat @ tersurat.. bahaya lak tu.. xpela abg..juz be yourself.. whatever pun "I luv u.." chewahh...
btw aku ada something nak inform tp x tau lg betul ke tidak.. nk kata surprise pun x sgt.. tp bg aku mmg surprise juga la coz something yg aku tunggu2 setelah sekian lama..kl betul la.. kira good news la untuk new year ni.. tp segala surat menyurat & dokumentasi blm lengkap lg .. so takut news kurang tepat.. x berani la lg aku nk story kt sini... bila dh betul2 nnti akan ku inform juga yer.. so juz wait n see... kl xde citer apa2 tu anggaplah surprise ni x menjadi hu..hu..hu..

SomeThing aboUt Mimi

smlm genapla umur mimi 2thn 4bln.. cepat jer masa berlalu.. bila za hapdate pasal qistina baru aku perasan mimi nyer date pun tetiap 15hb... saja je nak citer pasal anak aku sorang ni.. dh rajin ajak kita berborak tp still campur ngan bahasa dia.. la. selalunya ckp anak2 ni mak & ayah dia jer la fhm kan.. mlm2 selalu minta nasi .. kdg2 aku confuse juga.. bbsitter dia ni bg tak anak aku makan..ermmmm..
time ni aku tgh memasak kt dapur.. pastu bila panggil mimi.. dia diam jer.. x menyahut... mana lak anak aku ni.. rupanya dh tertido kt atas sofa.. siap menonggeng lg.. sian lak aku tengok time ni


tp bab yg plg aku suka bila time nak solat... aku siap ckp kt dia.. mimi.. ibu nk g smbayang ni .. jom.. dia pun follow la .. pastu dia ikut je aku amik air smbayang... dia tiru without air la..pastu solat ngan aku sekali.. kl tengah pegang makanan pun, siap blh letak dulu biskut ke apa ker atas meja.. pastu g duk sebelah aku.. ada satu ketika tu ayah dia tgh baca paper.. pastu azan maghrib.. siap tarik tangan ayah dia.. ayah.. cpt.. mayang... pastu ayah dia mcm blur jer.. anak pula ckp lg ... ayah .. cpt mayang... pastu ayah nyer tanya.. mimi nak apa ni..
gi la smbayang anak dh ajak tu.. he..he..he..

selalunyer mimi solat ngan aku jer.. kali ni dia solat ngan ayahnyer .. so smpt la aku skodeng jap aksi anak dara aku.. tp 1st time amik video ni dia sedar.. terus dia lari kt aku.. pastu aku ckp xde paper la.. g mayang kt ayah tu... terus dia continue balik.. so skit je la aksi nyer yg smpt aku rakam...

video

sila abaikan asben aku yg sedikit seksi kt sebelah...

@ Alamanda PutraJaYa

citer ni dh basi sebenarnya... tp br ada kesempatan nk hapdate.. weekend lps, tetiba jer aku mcm teringin nk g Alamanda..coz x pernah smpi pun kt sana.. setakat pusing2 area putrajaya tu adalah.. kl setakat pusing2 area2 KL ni selalu sgt dh pergi... dh bosan...asben aku pun bg greenlight jer.. jauh juga perjalanan dari umah aku yg benarnya..aku duk fikir mcm mana la kl aku dpt keje area sana.. confirm seawal 6 pg aku kena bertolak dr umah..aamin.. kl ada rezeki aku keje kt sana satu hari nanti.. insyaallah baru la aku buat decision btl2... keje kat sini ok cuma mana lah tau dpt offer yg lbh baikkan...
pantang nmpk benda alah ni confirm nak naik nyer.. so mak dia dh prepare siap2 syiling..senang sikit..
tgh tunggu ayahnyer order makan .. x ingat nama ... try makan laksa & bubur nasi.. coz sian lak mimi xde menu untuknya.. tp x leh lawan Laksa kt D'Shake..


ok back to da story.. besar juga alamanda ni yer.. tp xde la seramai org kat shopping2 complex lain.. mula2 nyer sesat juga.. pusing2 jln yg sama coz x pernah smpi.. asben aku pun dh x ingat jln... bila dh smpi juz window2 shopping & cuci2 mata kt c2.. lps ni tah bila nk smpi sana... mlm on da way balik siap singgah kt uptown damansara lg... dh lama x turun sana.. makin ramai lak booth jualan kt sana.. dlm byk2 brg tu aku beli bantal kekabu... + sarung sekali.. bukan apa bantal jenis ni sedap tido... even mahal sikit.. buat stok bila adik beradik dtg nk tido kt umah kan..

bye2, dh nak balik..

7 Jan 2009

Stress + Serabut nyer

stress nyer aku minggu ni.. semuanya nk kena hantar by this week.. almaklumlah due date dh lps... tp boss aku minta smpi ujung minggu ni coz dia cuti.. letih la.. buat SKT, bajet, perjawatan, cari data.. blm habis buat bajet.. dia suruh buat soalan exam lak & jawapan sekali.. pastu prepare bahan untuk talk exam dia ptg ni.. mmg la tinggal nk type tp slide tu nak juga take time nak buat... yg plg best buat bajet.. dh la aku xde idea nk buat ikut format tu .. hentam jer la labu.. janji siap.. jgn akaun call kata x betul dah.. confirm aku kena re-type again.. fuhhh.. sapa nk jawab tu.. boss standard aar.. nak cpt aja... asyik tanya dh siap ke belum... best nyer la jadi org atasan kan..

4 Jan 2009

Dh nak balik ...

ini baru separuh jer brg yg siap packing


time angkut barang...

time ni la yg plg aku sedih & sayu sikit.. aku ni jenis sensitif sikit... mudah sgt mengalir air mata.. apa2 jer la bab yg sedih susah sgt nk thn sebaknyer... lps subuh, aku tengok mak & nenek aku dh buat preparation yg terakhir.. pack brg2 takut tertinggal .. almaklumlah 2 wks kt KL..punyala byk barg.. cmpur brg2 tambahan yg baru beli..ole2 lg untuk sedara kt kg... he..he.he.

mimi & tok wan ..dh nak balik baru nak rapat ngan wan dia
family paksu aku dtg unt say goodbye

dlm kul 8.30 paksu & da gang sekali lg dtg.. kebetulan diaorg nk g rawang.. singgah jp kt umah.. adik aku yg bongsu mcm biasa.. time nk balik jer confirm dia x nk balik.. siap nangis2.. mula la mak aku pun sedih sama.. adik aku siap nak bawa mimi balik kl x xnak blk katanya.. hari tu la 1st day starnyer pemakaian tali pinggang belakang..bg aku mcm nyusahkan tul ..apa pendapat korang.. ntahla kl org tu xde kesedaran sivik bawa laju jer.. accident, mati juga..keta ayah aku ada 3 jer tali pinggang kt belakang.. so sorang dh terlebih .. x yah pakai..sian lak crowded kt belakang.. dh la nak balik jauh..sbr jer la..

gambar kenangan ngan mak, nenek & bisan kpd nenek..sory pakaian aku tdk memuaskan .. xsmpt nk tukar baju.. buat za.. confirm ko kenal kan insan dlm gmbr diatas
bye.. dh nak balik... jemput la dtg lg yer.. mohon maaf andai layanan tdk memuaskan

ptg lepas zohor.. aku hntr adik a.k.a achik balik ke hostel.. kiranyer last sem la dia kt sana .. lg 6 bln study..dh blh keje..x tau la placement kt mana lg..hrp2 dekat la sikit.. kejap je masa berlalu .. rasa mcm baru hantar dia daftar jer.. belajar rajin2 yer...1st gaji jgn lupa belanja angah tau..he.he..

bilik still sepah & blm kemas lg...masing2 baru daftar masuk..tetiba teringat lak zaman kt hostel dulu.. teringin nk patah balik.. kl bab makan jer apa yg ada mesti licin jer..

mimi blur jer time ni.. so semua dh balik.. confirm umah aku sunyi sepi mlm ni.. kl x riuh ..nk buat mcm mana yg bermula pastikan berakhir.. esok nyer aku dh start keje.. malas tul

CuTi paRt 4 @ tgk movie

last day family aku kt sini.. esok diaorg dh nak blik... aku pn apply cuti juz 1 day lg... bos pn cuti.. kira ok la tu.. pagi2 lg.. diaorg dh siap packing2 brg dlm beg.. padahal pg esok br nk blik.. persiapan awal.. kl mcm aku confirm last minit nye packing..kebetulan paksu aku ajak g mkn nasi kt umah dia for da last day.. makanan semua dia beli .. juz dtg makan jer.. rezeki jgn ditolak.. kebetulan dia g nk minta tlg ayah aku tanam pokok kt umh.. aku surh ayah bawa nenek & adik2 aku g dulu coz aku ngan acik nk bawa mak g sogo.. dia teringin nk beli hanbag.. sian lak aku tengok hanbag lama dia dh koyak.. kitaorg g ngan komuter je .. xde la jammed sgt.. cepat skt smpi.. park kt komuter sg. buloh.. mak aku berkenan satu beg tu tp dia kata mahal sgt.. pusing2 nyer pusing itu jg yg dia suka.. aku srh dia amik jer ..amik yg lain tkt x puas hati lak... sesekali mak nak pakai yg mhl apa slhnyer.. aku x ksh janji dia suka.. lps settle semua, terus gerak balik coz kejar masa..


x dpt tgk cicak man, dpt bergambar ngan poster pun jadi ler...
sementara tunggu tayangan brainscan
sementara tunggu acik beli tiket, ayah yg sponsor
smpi umh paksu dlm kul 4.. mkn nasi, mandi2 & solat trs bawa adik2 aku g bkt raja tengok movie.. tringin sgt nk tengok citer cicak man..tp kecewa diaorg bila smpi sana, tayangan cicak man dh x ditayangkan lg..so nak tak nak tgk la citer brainscan.. wpun aku x minat sgt citer mcm ni.. nk tgk histeria pun.. dh bawa budak bwh umur..mimi pun follow sekali... kan ngingau lak budak tu.. so layan jer la apa yg ada...temankan budak2..gerak blk dlm kul 10.00mlm smpi kt umah..

Cuti PaRt 3 @ Sg. KlaH

Hari Sabtu .. ayah, adik2 aku lg 2 org dtg dari kg... diaorg dtg lewat skt coz untuk jemput mak, adik & nenek aku balik jer... So ari ahad, ayah aku dgn senang hati nyer offer untuk cat umah..so berwajah baru la sikit umah... dulu asben aku dh cat tp x kemas sgt...

ari isnin tetiba last minit planning.. untuk nak g picnic... jam dh kul 12tgh hari tp still kt umah lg.. plan nk g dekat2 jer.. mula2 nk gi pantai morib.. tp mak aku ckp mcm panas jer.. tukar plan g Hot Spring @ Sg. Klah..x prnh pergi pun.. ingat dekat.. rupanya jauh jg.. perut pn dh lapar..smpi kt sana pn dlm kul 4.30pm.. kira lewat tu.. rupanya x blh bawa makanan masuk dlm.. tension betul coz bekalan penuh bonet keta ni.. mcm mana.. pastu tanya kt kaunter dia ckp kl jln depan lg ada mcm sungai .. kt c2 leh makan... cuaca time tu agak mendung skg..
kwsn kediaman org asli..maybe diaorg x selesa bila tmpt diaorg dibangunkan

kitaorg pun gerak la ke dpn sikit dr sg. klah.. tp rasa cuak juga la coz kena lalu kawasan kediaman org asli... dh la jln kecik. pastu siap tulis signboard ... dilarang masuk, ckp setakat disini shj... niat mcm nk patah balik tp jln la skt lg.. padahal hati dh berdebar2 ni.. kebetulan ada sorg org asli yg tgh jln2 kt c2..asben aku pun tanyala... dia kata kt depan ada sungai... jwb mcm x ikhlas jer..he..he...pastu dlm 50m.. jmpa lg signboard ke2.. dilarang masuk, jgn buat kami mcm zoo..


sungai ni cantik..syg coz ramai yg x tau... kl dijadikan tmpt perkelahan pun cantik mcm kt sg. congkak

dlm fikiran aku confirm diaorg takut pembangunan byk sgt smpi memberi kesan kt tempat diaorg...ye la.. kt sg. klah tu pun kiranya kawasan diaorg juga kot... yg pastinya niat kami hanya 1..nk lunch.. perut dh lapar... adik aku siap ckp.. angah .. jom patah balik.. adik takut unga2...he.he..he.. tp asben aku teruskan juga perjalanan.. akhirnya x jauh dari c2 ada 1 tmpt yg sesuai untuk mkn2.. tmpt tu cantik tp syg x dijaga & juz sorang dua jer yg dtg.. kl tmpt tu dipromote skt.. & dijaga.. confirm blh jadi tmpt rereaksi..ada juga org asli yg jual air & nuget.. tp sape yg nk beli coz xde org dtg pun.. dh la jauh kt dlm... tanpa fkr panjang, kitaorg terus bentang tikar.. pastu ujan lak turun... wpun x lebat.. tp mmg basah la juga.. malang betul kitaorg malas nak ubah tmpt .. terus juga la mkn..perut pun dh lapar.. makan pun ala kadar jer.. padahal bekal punya la byk... nenek & adik2 aku siap mkn kt dlm keta.. aku & mak dh bsh .. coz kami kt luar.. mimi ngan ayahnya kt dlm keta... lps habis jer makan2.. cepat2 bungkus semua yg ada.. kami bertolak blk ke Hot Spring... nk mandi kt c2.. pn x da org..

welcome to Hot Spring Sg. Klah, kitaorg smpi dh kul 5.15.. so rasa mcm x berbaloi, tmpt jauh tp leh lepak kejap jer... nk buat mcm mana plan last minit

kanak- kanak kami biarkan mandi kt sini coz kitaorg g lepak kt hot spring...

mimi, my asben & adik2 aku jer mandi .. aku malas nk tkr baju coz kejap sgt my family... bebudak dh kena tinggal kt sotong td..mimi still basah coz x tkr bj lg


exersice kaki kt kolam air panas...

aktiviti merebus telur... gambar kabur sikit coz kesan dr wap air panas

jom rebus telur...

itu je la aktiviti kat Sg. Klah.. smpi kt umah lbh kurang kul 9 mlm.. singgah mkn kt restoran tom yam kt area rumah coz perut pn dh lpr.. mata pn ngantuk.. malamnyer layan citer Pirates of the caribean.. x jemu2 tgk coz suka sgt watak kapten jack sparrow

Cuti ParT 2

Time cuti krismas lak,kitaorg lepak kt umah jer.. family paksu aku dtg mkn2 kt umah.. mcm2 menu ada... sesekali bila berkumpul ramai2 mcm ni best juga.. selalunya asyik mkn bertiga jer..jom layan pic yg ada.. kl keadaan rumah yg agak sepah tu sila abaikan coz standard arr bila budak2 berkumpul...kejap jer kemas, pastu sepah balik..

maksu & mak aku tgh sibuk memasak kt dapurku yg cumil itu.. aku tlg snap pic jer..ha..ha..ha.. kecik jer dapur
nenek menyapu & paksu aku lak tengah bakar ikan terubuk..best..
kanak- kanak lepak kt depan tv... kejap jer behave pastu mula la lari sana sini.. stroller mimi yg kaler pink kt dlm gambar ni, habis patah .. x tau la apa yg dioarg buat... dh msk kali 3 aku beli benda ni...bila tanya masing2 tak mengaku...


Kitaorg makan pun dlm kul 3pm... masing2 dh lapar.. so memang sedap la bila mkn time lapar2 ni..dlm kul 5 mcm gitu... tok aku bg cadangan untuk g nursery,.. aku on jer.. kebetulan paksu aku pn nk beli pokok unt kolam nyer.. so kitaorg pergi nursery kt sg. buloh .. aku yg x nak beli pun terbeli... he..he..he..

antara pokok yg aku beli.. kt bonet belakang dh full dgn pasu & tanah ..

CuTi Part 1

kesinambungan dari family ku dtg dr kg.. aku pun apply la cuti2,3 hr..kebetulan ujung thn ni byk lak cuti umum.. aku lak xde plan g bercuti mana2.. nk bawa diaorg g holiday pun dh terlambat coz hotel x booking pun..kl booking last minit confirm xde... xpelah next time kena plan betul2.. blh la g cameron ker, genting ker.. @ mana2 yg luar KL skt..

syg cucu...nenek aku tgh plh pakaian untuk cucu2 kt kg...

1st day cuti aku bawa diaorg g Jln TAR, KL.. sj jln2.. nenek aku lak nk beli pakaian kt cucu2 nye kt kg...tetiap kali dtg KL, confirm ada pesanannya dr kg... lps settle beli baju, kitaorg singgah jackel jp... beli kain psg selai dua, aku beli untuk makcik2 aku kt kg sorang sepasang...sesekali bg souvenier apa slhnyer.. lps tu aku ajak mak aku g usha2 kain lgsir kt tingkat atas.. last2 terbeli juga... bila dh beli rasa mcm nyesal lak coz rasa mcm mhl sgt...

langsir baru..biasa2 jer... pilihan mak... standard aar ada bunga2


Ingat nk singgah sogo jp.. tp dh terlewat lak...on da way balik, jln jammed gila.. time hari biasa pn org ramai juga.. biasa la KL ..alangkah best nye kl sesekali rasa mcm drive kt kg