25 Oct 2011

Happy 5th Day PrinCess Mimie

Happy Besday 2u...

happy besday 2u.. happy besday 2 my dear mimi..

happy besday 2u...


"semoga anak mama sentiasa sihat, jadi anak yg solehah, bijak, & dilindungi Allah selalu..."



Thn ni awal2 lagi mimi dh request nak kek upin & ipin.. x dpt hadiah pn xpe.. tp kek wajib.. nk bawa ke skull ... sebab kawan2 yg lain semuanya bawa kek time beseday diaorg.. last year kena bln posa.. so no cake.. so dis year.. tunaikanlah harapannya...


Kek yang ditempah khas ... aku survey dari blog jer pun.. skrg kan zaman tenet.. x yah gi kedai2 lagi.. duk depan pc dh blh pilih nk kek apa.. (chocolate + orange flavor).. nyummy


....




.....




....




.....





......





......





.....



tadaa... kek upin ipin yang sungguh wangi & cute... amik bau jer pun.. time ni mmg kesian sgt kt amil.. beria2 dia nk kek upin2 tp kl aku potong.. tak cantik la pulak nak bawa g skull... sowi yer dik.. nx time kita beli baru yer..


upin ipin yg cute.. kitaorg pun tingin nk makan



sian adik... terpaksa beli kek yg lain..(ha.ha. nasibla dik.. )




tensionnya amil... apsal kek amil xda upin ipin...



Beseday Girl & kek... amik gambar je ... kek x leh mkn lagi..





9 Sep 2011

SuaTu Hari di Hari Raya...

Suatu hari di hari raya...

Blm terlambat rasanya nk wish selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir & batin buat family & kengkawan semua dan juga semua umat islam especially bg yg berpuasa...thn ni aku nyer sambutan biasa2 jer .. sama jer mcm thn lepas.. cuma thn ni order biskut agak kurang sebab tetiap thn confirm biskut blh carry forward smpi raya thn depan.. hu..hu.. xda sapa kt umah nk makan.. bawa ke office pn tetap berbaki lagi..


Berbalik pada citer raya.. thn ni tema ala2 kaler silver a.k.a kelabu.. kl ikut aku nk biru.. tp asben nk juga kaler kelabu... punyala susah nk cari baju anak2 kaler kelabu... yg dpt pun ala2 lebh kurang jer.. sama tp x serupa.. x kisahla.. baju mimi pun maknyer terpaksa top up bunga2 sikit.. sian lak tengok kelabu jer..wpun anak x kisah pun...


Thn ni beraya di rumah Mertua juga wpun planning asal nk raya kt Perlis.. apakan daya.. mak ku sendiri yg suh beraya SP dulu sebab katanya nnti raya ke5 dah kenduri.. so leh lama sikit kt perlis.. aku yg menurut perintah jer la..


thn ni masing2 dh ada family... so adik2 ipar tinggal separuh jerla.. x mcm thn lepas... tp mukaku tetap ada... waaah..


so .. jom la layan beberapa keping gambar yg x seberapa ni... main snap jer.. thn ni x meriah ngan gambar la... xda pn org nk amik gambar aku..


Pesanan buat ieni : cepat2 la download gambar.. nk juga..


gambar adik & akak.. cukup susah nk dpt kan gambar both kids ni.. akak ok.. cuma adik sekejap jer baiknya.. pastu melompat sana sini... boy katakan



adik nama apa: ammmilll... saya...


mama .. senyum mcm ni ok tak??? itula soklan yg selalu ditanya... bunga2 pink kt baju tu aku yg top up... agak x kemas sikit di c2.. jahit pg sblm blk kg.. kelam kelibut



suka nengok aksi diaorg... sampin adik agak besar sikit... asyik londeh jer..



mcm nk tercekik jer ku rsa.. tp gambar ni cute sikit.. xperla puji anak sendiri



smilez....



ini time baik.. time gaduh pn mcm gini juga aksinya.. tp confirm adik kt atas kakak di bawah..



with paksu & acik yon... 2 org yg masih bujang trang tang..tang...




4 of us... raya jer la selalu dpt amik gambar family..tp ku rasa aku ala2 ustazah gitu.. sebab tudung lupa nk pin..



my adik2 ipor



Thn ni ini jer gambar family sebelah mertua yg dpt diambil.... sebabnya yg lain2 dh menghilangkan diri termasuk MIL & FIL.. dia kata tunggu anak2 lambt sgt nk gerak.. so diaorg jln dulu..tambah org baru... bb rania aryanie

23 Aug 2011

AniVerSary @ De Palma Inn

Alhamdulillah.. 19/08/2011, hari ulangthn asben ku... dah 20th pulak genaplah ulangthn kitaorg yg ke-6... masih menyambutnya bersama ... sesungguhnya sepanjang 6 thn usia perkahwinan kami.. mmg byk dugaan & cabaran yg ditempuh... tp alhamdulillah masih kekal bahagia hingga ke hari ni... sebuah kehidupan yg sederhana bersama 2 org budak kecik.. mmm.. doakan yg terbaik untuk kami sekeluarga hari ni, esok dan selamanya...

thn ni celebrate without apa2 hadiah.. sebab bajet habis dekat raya... hopefuly time beseday aku dptla at least handbag ker... he.he..he.. (nak juga tu)... nama pun pompuan kan... so sempena bulan Ramadhan ni... kitaorg pun plan la nk berbuka puasa kt luar.. mula2 plan nk g Intekma.. tp last minit bertukar g DePalma inn shah alam.. nmpk mcm menarik..



tempat dia menarik ... tapi......











dgn si kecik.. sementara ayahnya g round tengok makanan




kitaorg nyer tempat sebelah ngan curry laksa & cendol & yong taufu... tp semua yg ada kt sebelah aku.. semuanya aku x sentuh... pelik kan... yg jauh juga aku nak..





jgn tertipu dgn hidangan makanan... ini baru 1st round.. tp dlm 7.20pm.. food atas meja ni jadi 2x ganda.... x snap pun.. nanti korang ckp aku tamak...



ini la yg aku nk ckp tapi nyer tadi.... tempat menarik.. tp org punya la ramai.. satu station makanan punya la jauh.. nk amik air kena menapak ke dlm ball room... nk amik nasi ni pun kena beratur.. nasi ni adalah menu terakhir kitaorg.. lauk ini jer yg sempat..




apa ni... sorry la gambar agak tidak menarik... tp rasanya menarik.. kambing panggang.. bukan senang nk dpt.. beratur panjang tu... sedap2.. pening kepala tolak tepi...


note : kebetulan lak time ni mama kasih ... blog kasih aliya tu pun ada... suka sgt baca blog dia... mmg cool gila... http://kasihaleeya.blogspot.com ... lawa la k.filla tgk secara live... tp segan lak aku nk tegur.. yer la dia bkn kenal aku pun...

EdiSi Berbuka Puasa

Sepanjang bulan Ramadhan ni langsung xda entry... entahla kemalasan melanda.. x baik mls2 tau bln puasa.. tp yg sebenarnya.. selalu berbuka di rumah jer... itu yg xda paparan menarik nak dipaparkan... nk amik gambar masakan sendiri pun mcm x berseri jer.. he..he..


ini la kot 1st time mkn kt luar.. puasa hari ke-13.. itupun mkn area umah jer... kebetulan achik a.k.a adik aku check in kt umah.... sorry la achik.. angah x smpt nk masak...



tomyam + kerabu mangga + telur bungkus... nmpk x menarik tp sedap...



bawal sweet sour + sayur campur....


adik ku yg chubby & cumil...


1 Aug 2011

Selamat Berpuasa

SALAM RAMADHAN BUAT SEMUA UMAT ISLAM.... ESPECIALLY UNT KENGKAWAN..

MOHON MAAF SEKIRANYA ADA SALAH & SILAP TUTUR BICARA & PERLAKUAN YANG TIDAK MENYENANGKAN...... SEMOGA IBADAH KITA DI TAHUN INI LEBIH BAIK DARI TAHUN SEBELUMNYA..... aaminn..

28 Jul 2011

Penangan Bola

mlm ni rasanya semua tertumpu kt perlawanan MALAYSIA VS SINGAPORE & hopefully Harimau Malaya dpt buktikan kita BOLEH... dulu aku x minat sangat bola.. tp skrg.. asal ada games yg melibatkan Malaysia, confirm tengok nyer.. wpun dari jauh.. layannnnn.. feel dia lain dari tengok konsert..ha.ha.ha.. so apa2 pun all da best tu Harimau Malaya...

go..go..Malaysia




our Hero.....



mula2 minat juga mamat aidil ni.. tp sebab dh ada yg punya tukar org la he.he.h

standard la kan...mana yg hensem tu minat lebey sikit




minat betul ngan safiq rahim, our capten.. tp x bestnya dia x main mlm ni..


Our Team

x sabar tunggu game mlm ni..ajak abg g stadium.. tp x sempt la.. blik keje dah kul bapa... sampai sana mau jln jau.. problem anak lagi..xperla sokong dari jauh jer la

19 Jul 2011

Mimi @ Skull Sports Day

9hb lepas skull mimi ada buat hari sukan... kul 7.30 dh gerak ke skull.. tp lastly kul 9 br start.. nasib kitaorg g bekfast dulu.. kl tak, masak nk tunggu.. mula2 elok jer anak aku bertudung, tp bila time perbarisan aku nengok dh buka... tanya juga dia .. katanya teacher suh buka sebab takut panas...

nasib la anak kecik lagi.. so xde la nk strict sgt...



dimulakan dgn acara perbarisan dari skull diaorg ke padang... mimi under yellow house... pg tu baru tau..hari ni kebetulan BERSIH ada buat perhimpuan kt KL .. in yellow kaler.. anak aku lak perbarisan kt skull in yelow kaler too... juz nice..ahaks..



gambar x berapa nk clear sebab kamera x berapa nk canggih kan...



hensem kan budak yg jadi ketua umah kuning ni..he.he.. cute jer..

kuning under Ibnu Bhatuta... mimi kan x berapa nk glamer kt skull so duk belakang2 ek



umah yellow pki hairband kaler yellow...




chaak... interframe sikit... time ni dia dh bosan.. lari sana sini... ckp susah nk kejar..



mmm.. muka lapar.. sebab bekfast air milo jer.. sian lak sebab start lambat sgt..

senyum la sikit mimi...



acara senam robik... organizer dia agak kelam kelibut sikit la kl nk compare ngan Krista dulu...



acara pertama : banana split.. nama bukan main lg tp sebenarnya acara makan pisang.. so bekfast pisang jerla mimi yer..



next acara : x ingat nama dia.. tp caranyer bawa buah langsat dlm sudu.. selalunya bawa bola pingpong kan ... sebab tema sukan thn ni.. buah-buahan... so buah jer la yg digunakan... acara golek buah kelapa x amik gambar la pulak ... time ni amil meragam rasanya..games ada 3 jer.. tp lambat... xperla yg penting budak2 enjoy.. nasib x panas sgt.. kl tak lagi tension..



acara tarian berirama... ingat lak zaman sekolah dulu..style mcm gini la.. enjoy sgt time tu siap ada competition lagi...




acara penyampaian hadiah... peace..muka dh berpeluh time ni




3 beranak..time ni amil dh buat perangai .. x nk berjalan... tetiba aku rasa mcm dh tembam bila tengok gambar ni... hu..hu.. pipi mmg senang naik la..tempat lain x nak la pula naik..opppsss


last but not least... acara kutip gula2... korang agak2 berapa mimi dpt...??? cer teka... mmg lumayan... (2 biji) kelakar tak... pastu mcm nak nangis sebab x dpt byk... aku ckp ok la tu .. mimi satu adik satu



lain kali mcm ni cara kutip..he.he.. kantoi sudah.. yer la aku duduk layan si kenit tu.. tetiba gula2 & coklat jatuh byk lak kt tempat dia duduk... aku pun kutip la apa lagi.. mak sapa la ni







prezent... kl dpt kt adik yg kreatif ni ... habiss la umah aku..


souvenier from skull utk parents...dlm tu ada la gula2 2,3 bijik

cabutan bertuah... jadila... x sangka la pulak dpt...